نام دامنه سایت شما، مثل عنوانی است که سردر یک فروشگاه میبینید. پس انتخاب یک دامنه خوب، امری مهم و حتی دشوار است.
دامنه یا دامین اسمی است که کاربران را به وبسایت شما منتقل میکند. نام دامنه سایت شما، مثل عنوانی است که سردر یک فروشگاه میبینید. پس انتخاب یک دامنه خوب، امری مهم و حتی دشوار است. بنابراین، توصیه میکنم قبل از انتخاب نام و ثبت دامنه وبسایتتان، به نکاتی که در این مقاله به آنها میپردازم توجه کنید:
1. نوشتن نام دامنه باید آسان باشد
یافتن نامی که تایپ آن، به خصوص در زبان انگلیسی (یا فینگیلیش) راحت باشد، امری ضروری است. تا جایی که امکان دارد از انتخاب واژههایی که میتوان آنها را به چند شکل تایپ کرد پرهیز کنید.
حتماً بخوانید: SSH چیست و چه کاربردی دارد؟
همچنین، سعی کنید نام دامنهای که انتخاب می کنید به حرف"هـ" ختم نشود، زیرا تایپ کردن آن به صورت انگلیسی کاربران را دچار مشکل میکند. کاربر نمیداند آیا باید در انتهای نام دامنه شما از حرف h استفاده کند یا نه!
2. دامنه سایت باید کوتاه باشد
اگر نام دامنه شما طولانی و پیچیده باشد، مطمئناً کاربران در هنگام وارد کردن آن در مرورگر خود با مشکل مواجه میشوند. تا جایی که امکان دارد دامنه خود را کوتاه کنید. دامنههای کوتاه نه تنها به راحتی قابل نوشتن هستند، بلکه به خوبی در یاد کاربران میمانند.
3. در نام دامنه سایت از کلمات کلیدی استفاده کنید
سعی کنید از کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیت خود در نام دامنهتان، استفاده کنید. انتخاب چنین نام دامنهای چند مزیت دارد:
از نظر سئو و رتبه بندی، به نفع وب سایت شماست.
برای کاربران مفهوم و قابل درک است.
به برند سازی تجارت شما کمک میکند.
سعی کنید از کلمات کلیدی استفاده کنید که کاربران در موتورهای جستجوگر به دنبالشان هستند.
در ضمن اگر کلمه کلیدی شما در ابتدای نام دامنهتان بیاید تاثیر آن بیشتر از وقتی خواهد بود که کلمه کلیدی موردنظرتان در ابتدای دامنه نباشد.
حتماً بخوانید: تاثیر انتخاب نام دامنه بر سئو سایت
4. هدف گیری جغرافیایی
اگر خدمات و امکاناتی که ارائه می دهید مختص به یک شهر یا ناحیه است می توانید از نام آن شهر در دامنه خود استفاده کنید.
5. در دامنه سایت از اعداد و خط تیره استفاده نکنید
تا حد امکان از اعداد در نام دامنه خود استفاده نکنید. زیرا هنگامی که کاربران نام وب سایت شما را میشنوند نمی دانند که شما در نام دامنه از عدد استفاده کردهاید (5) یا اینکه آن را به صورت حروف (five یا Panj) نوشته اید. همچنین، استفاده از خط تیره نیز مشکلات مشابهی را به همراه خواهد داشت. استفاده از خط تیره در دامنه میتواند شما را به عنوان اسپم به موتور جستجوگر بشناساند. تا جای امکان، تنها از یک خط تیره در دامنه خود استفاده کنید.
6. دامنه سایت باید به آسانی در یاد بماند
هم اکنون، بیش از میلیون ها دامنه در سراسر جهان به ثبت رسیده است. بسیاری از این دامنه ها، تنها شامل یک کلمه کلیدی مهم هستند و معمولاً با قیمت های بالایی به فروش می رسند. اما این نکته نباید مانع خلاقیت شما شود.
پیشنهاد میکنیم با ادغام چند کلمه کلیدی مهم از تجارتتان، نام دامنهای را انتخاب کنید که به راحتی در یادها بماند. قبل از ثبت دامنه سعی کنید آن را با دوستان و آشنایان خود مطرح کنید و نظرشان را درباره آنها بدانید. این کار باعث میشود با ذهنیت کاربران خود آشنا شوید.
7. پیش از انتخاب دامنه سایت، دربارۀ آن تحقیق کنید
اگر نام دامنهای را برای سایت خود در نظر گرفته اید، حتماً پیش از اقدام به ثبت دربارۀ آن تحقیق کنید. به این ترتیب خواهید دانست که هیچ شرکت دیگری این نام را تحت انحصار خود ندارد. حتی گاهی اوقات ممکن است نام دامنه انتخابی شما، بسیار خوب باشد اما به دلیل تشابه آن با شرکتی قدیمی تر، کاربران نام شما را با ایشان اشتباه بگیرند. پس حتماً درباره نام دامنه انتخابی خود تحقیق کنید.
8. استفاده از پسوند مناسب در دامنه سایت
پسوندها، همان کلمات اختصاری هستند که در انتهای نام دامنه قرار میگیرند، مانند .com، .net و ... . هر کدام از این پسوندهای دامنه، استفاده خاص خود را دارند و مربوط به تجارت خاصی میشوند. هم اکنون .com که مخفف عبارت company (یا Commercial) است، محبوبترین پسوند دامنه در جهان به شمار میآید، اما به دلیل ثبت دامنههای .com بسیار، پیدا کردن نام دامنهای کوتاه و خوب با این پسوند، دشوار است.
اخیراً پسوندهای دامنه جالبی، مختص به یک کسب و کار خاص ایجاد شده اند، مانند .photography که مخصوص عکاسان است. درست است که استفاده از این نوع دامنهها مرسوم نیست، اما می توان دامنه خوبی با آنها ایجاد کرد.
حتماً بخوانید: ۷ نکته جهت افزایش امنیت هاست
در زیر به برخی از پسوندهای دامنه مشهور اشاره میکنیم:
.com : این پسوند مخفف عبارت Company یا Commercial (تبلیغات) است.
.net : مخفف کلمه Network است که بیشتر سایت های اینترنتی و مسائل فنی مرتبط با آن، از این پسوند استفاده میکنند.
.org : مخفف کلمه Organization است و بیشتر سازمان های غیر انتفاعی و غیر تبلیغاتی از آن استفاده میکنند.
.biz : مخفف کلمه Business است که بیشتر برای فعالیت های تجاری و تبلیغاتی استفاده میشود.
.me : از این پسوند برای وب سایت های شخصی و رزومه مانند استفاده میشود.
.ir : این پسوند مخصوص وب سایت های ایرانی است. همۀ کشورهای جهان یک پسوند برای خود دارند که برای ایران پسوند .ir استفاده شده است.
نکته: درست است که استفاده از پسوند .ir مانند .com مرسوم نیست. اما اگر فعالیت تجاری شما محدود به ایران است، استفاده از این پسوند میتواند برای جستجوهای گوگل مرتبط با ایران و زبان فارسی موثر باشد و رتبه سایت شما را افزایش دهد.
نکته مهمتر: اگر فکر میکنید که ممکن است روزی از تبلیغات گوگل ادوردز استفاده کنید، در نظر داشته باشید که دامنه ir. تحریم است و برای این نوع تبلیغات نمیتوانید از آن استفاده کنید. راهحل این است که در کنار پسوند ir. پسوند دیگری مثل com. نیز برای نام دامنهتان تهیه کنید.
باز هم اگر سوالی در مورد پسوندهای دامنهها دارید، مطلب دیگر ما را با عنوان «پسوندهای مختلف دامنهها را بشناسید!» بخوانید.
9. محافظت و ساخت برند
برای آنکه از نام تجاری خود محافظت کنید، باید شکلهای مختلف نوشتاری نام دامنه خود را نیز خریداری کنید. به این ترتیب، رقبایتان نمی توانند دامنهای شبیه به دامنه شما را ایجاد کنند و مشتریان شما را به سمت خود هدایت کنند.
10. تمدید دامنه
و به عنوان آخرین نکته، موعد تمدید دامنه وبسایتتان را فراموش نکنید! البته شرکتهای معتبر ثبت دامنه، یک یا دوماه قبل از موعد اتمام اشتراکتان این موضوع را به شما اطلاع میدهند. اشتراکهای نام دامین معمولاً یک تا ده ساله هستند. اگر برایتان مقدور است یک اشتراک طولانی تهیه کنید و مهمتر از آن، با یک شرکت معتبر کار کنید.
نتیجهگیری
انتخاب یک نام دامنه خوب مهم است. زیرا نشاندهندهی هویت سایت شماست و تاثیر مستقیمی در ماندگاری نام برندتان در ذهن کاربران دارد. نکاتی که باید در انتخاب دامنه درنظربگیرید، به طور خلاصه با هم مرور میکنیم:
نوشتن و تلفظ نام دامنه باید آسان باشد
نام دامنه بهتر است کوتاه باشد
در آن از کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیتتان استفاده کنید.
بسته به نواع خدمات وبسایتتان، میتوانید هدفگیری جغرافیایی داشته باشید.
در نام دامنه خود بهتر است از اعداد و خط فاصله استفاده نکنید.
یک نام زیبا برای دامنهتان انتخاب کنید تا کاربران به راحتی آن را به خاطر بسپرند.
تحقیق کنید که نام انتخابی شما در انحصار شخص یا شرکت دیگری نباشد؛ بررسی کنید که تشابه اسمی وجود نداشته باشد.
از پسوند مناسب استفاده کنید.
اشکال نوشتاری مختلف نام دامنهتان را در صورت امکان خریداری کنید.
حواستان به تمدید نام دامنهتان باشد.